aku tak bodoh!!!

salam...
sape la kat dunia nie yang diciptakan Allah jadi bodoh...plus sape nk jadi bodohkan?!..mybe word nie too "harsh" but actually ak tujukan untuk diri aku sendiri. cuma kurang pandai je kan...xde usaha...tu yang jadi cm2 2..@_@..sekarang nie ak baru tahun pertama semester 3 kat kampus tp kkdg aku heran kenape ak bole bertahan dalam mengharungi kehidupan seorang pelajar yang berada si sekeliling kepelbagaian orang yang mempunyai pelbagai version otak......(waduh! ayat!)..sbnrnya aku masuk kat kampus ak skrg nie pun di luar expectation ak...sbnrnya aku target masuk form 6 jer..yelah masuk U bukan senang dulu bukan mcm skrg..petik jari je masuk...sekali duk kat umah..set mind " iye kali nie aku msuk form 6 punyer la"..yelah matrix xdpt....tang tetiba satu hari umi balik dari skol katanya ad offer dari uia n maktab....dalam math n science plak tue!...aish!..sejak bila plak ak power dlm bidang nie ni???....plik bin ajaib..tp ak ttp bersyukur coz bila Allah nak uji..pasti ad hikmahnya kan>....

bila aku pkir2x blik..perjalanan hidup aku penuh ngan keajaiban yang diberi olehNya...cuma kkdg ak alpa menjadikan aku di luar batasan kuasa sebenar seorang manusia...yelah...bila Tuhan dah bgi lebih manusia kian alpa...dan aku....termasuk dalam golongan itu..dalam diam dari skol rendah nak masuk skol mngah...kptsan UPSR aku xla teruk sgt..applied ke sek.sains....xdpt.....mak aku plik coz kkgkwan yang len yang result "down" ckit dari ak boleh plak masuK??..i wonder.. frust mmg xingat...xpew2x..masuk la skol SMKA...dua buah skol SMKA Limbang & SMKA Miri...waduh kalu nk hitung jumlah kengkwan mmg more than thousand!..tp best byk pengalaman berada di perantauan..akibatnya bila ad kat tanah sendiri..janggal xingat...haha...tym PMR pun ak pun nk try g pindah ke aliran skol.sains....p still xdpat jugakkk!!...masa tue xtau nk pk ap da...."ow.ok xde rezki kowt"..xpe2x..dah bole trima kenyataaan hahaha....oleh sebab dah terbiasa mcm tue..segala kputusann dalam hidup aku just"follow the line" jew...simple xpyh pening kepala..
dan ianya berterusan la smpai sekarang...melanjutkan pelajaran di sini...parents mmg xexpect and ak thought kalu masuk cni bole wat dorang tersenyum aku akan teruskan....so need you guys to support me!!!!!.^^..

sbnrnya ter"muncul"nya cter kat atas tu coz kejadian hari nie...aku terasa MALU!!!!...yang amat sangat...malu ngan title jadi "UIA" student.bukan ap...aku bukan tergolong dlm group "budak2x pandai...smmgnya aku xlayak.nie sume gara2x.******.munkin terlalu peribadi untuk aku tulis....pernah aku terpk nk berhenti p jangan jadi bodoh! ..so in the end aku hanya mmpu menangis...duk lepak2x smbil tonton video "SHINee" kat hp..* bajet nk cool down la..smbil tunggu kawan ak Izyan Izani...aku hntr text kat umi suh tpOn...so umi Kol...waduh mengalir jugak!...waduh keegoanku tercalar!....tp cepat2x cover2x..hihi..xtaula umi dpt detect ke x plus ak xciter pa pe pun juz nk dgr sore dia membebel jew..^^...malu jew student len duk tgok ak nangis...mane nk sorok muka nie!!!!..* bukan sengaja pown.....
so dah dtg member aku at least ak tertawa...yelah xkan nk tunjuk kat orang kan....wat susah orang jew...

so nie jela aku nk citer..n kalu boleh aku nk lupakan ap yang dah jadi kat aku hari nie...harapnya keputusan yang ak buat hari nie boleh menjadikan aku lebih semangat untuk menjadi lebih baik dari orang lain...ow yeah!...positif!!!!


p/s nie bukan post pasal movie "aku xbodoh la....Sowie^^

2 comments:

wewen said...

I felt the same way as u do before..chill la..jdkan ia satu pendorong untuk kita usaha lebih lagi..

choki choki said...

tu la..
at least kita dah xbole nk bepaling n trus maju ke hadapan but still bole improvekan diri^^..thanks ida