korean class

minggu nie dah kali ke 6 ak mengikuti kelas bahasa KOReA...byk yang dah ak pelajari...setakat nie kitorang juz blaja alphabet n cara sebut je...cikgu pun dari korea...KIM young Saek xslh nmanya...kitorang kena suh panggil dia " sonsaeng-nim".which mean sir....kat AIKOL tiap hari isnin n rabu..
classmates ak sume perempuan include staff ( wah staff pown nak jugak) haha..n sesat plak sorang mamat nie..xpela...nak blaja n nak cari ilmu xmengira malu...kalu malu xdpt la kan...
ak amik kursus bahasa nie under NILAi...........(sbnrnya ak pown xingat) ap da...then kena byr RM90..kebanyakkn org bertanya "nak wat ap amik korea??". "nie mesti influence korea punyer ne"...ak akui itu salah satu sebab gak...tp ak ad aim len untuk mempelajari bahasa nie...tp ak hanya mengangguk n tersenyum cuma...xpelah..they have their own opinion towards this right..

haha..kalu nak ingat blik..mcm2x jadi kat ak masa kelas nie...ak blaja with fun bukan stress...heh..so keje ak asyik gelak jew..satu ketika ak panggil cikgu ak "ahjusshi"..sekali layang buku lima at ak..haha...dia acah je la...adoy!!!...orang lelaki korea kan xsuka kena panggil "ahjusshi" tu which mean pak cik...they more prefer to "oppa" which mean abang....kitorang juz usik dia...terus merah padam muka dia...haha.muka dah sedia putih lepak cmtu nmpk sngt la kalu malu tue...haha...

cikgu bagi kitorang surat khabar korea..artikel risalah n mcm2x ag...sgt berguna jugak la...then satu hari tu dia bagi makann dorang kat kitorang..sejenis rumpai laut la...tp ak xmkn pown..almalumla ka..phm2x je a...tp classmates ak senang je suap kat mulut dorang..ak juz mampu tgok je la..pastu dia bagi ak gula2x korea..coz ak wat keje dia nak so dia bagi hadiah la...tp smpai sekarang candy tu ak letak je kat atas almari buat perhiasan hahah...halal pown xde...nak makan???!!!....nak naye??...adoyai...xpela..tgok je...and sekarang nie kat lappy pown dah boleh taip korean.hehehe..kena hntr emel setiap minggu kowt kat sir as a homework...

tp yang penting ak dapt benefit dari kelas nie..xdela rugi rm90 ak kan...ahaha..

saja2x...haha

contoh tulisan


No comments: