new life begin.....

pada 20hb april yang lalu ak masuk ke alam pengajianku yang baru iaitu main cmpus in Gombak.setelah sekian lama mendengar rumours about diz cmpus nie i finally stepped my feet here..ak sampai kL dari miri pada 19hb ag...tumpang tdo kat rumah sepupu ak di kerinchi...pagi isnin terus bertolak ke uia pada pukul 7.00 agi sementara ketibaan ak ditunngu oleh seorang lagi sepupuku yang kebetulan suaminya bekerja sebagai warga iium. tym s.sem nie kitorang sume ditempatkan di mahallah nusaibah n for those yang direct intake ditempatkan di mahallah sumayyah..

ak bolela dikira sebagai plaja yang awal dtg..( terlebih semangat la plak) bukan pe tak nak menyusahkan byk pihak ekoran sebab ak dtg mendftr pagi nie..then ak menunggu di cafeteria smbil melayan kerenak anak sepupuku...pastu tawaf bangunan jap.then akak committee tu ckp bole la da dftr..then..ak pun menjakani prosedurenya sn siap bagi conditioner rmbut ag for the first comer...bak kata org first come 1st serve la kan..
ak ditematkan di blok E-2-8.dalam bilik menempatkan 4 org n 4 compartmrnt which is mean sorang satu..hhmmm..rasa mcm ad bilik sendiri plak..hehe..pastu dh make sure sume things ok..bilik air ok..ak dibawa oleh sepupu ak pgi meronda2x uia....alamaklumla dia ex uia nie gak...rindu katanya nak jadi plaja balik..heheh..stlah pnat..perut jua mau diisi..pgila kat HS cafe..salah sorang customer menegur sepupuku..rupa2xnya dia heran nape mkn nasi tengah hari seawl 10.00 pagi???!!(( plik ek?? bagi ak bese je..ok juz ignore them..janji prut kenyang suka hati)..pastu ak dibawa pula ke tempat yang besa bdak2x uia g bli barang keperluan dorang kat ONG TENG KIAT  ( btol ke x ejaannya tu)....tmbngnya RM1 je n naik bas nO 91..hehe

then..balik kemas2x barang...ternyata ak xsedar anak sepupuku rupanya tertido atas katil..??..hissh2x..letih menangis la tu kowt nak mainan kat kedai tadi xkena bagi....hehehe....xpela..adat melayan dak2x kecik kan..
then sepupuku balik koz dia kna keje kat bhgian ptg...then ak pun nak bersiap nak ke agenda pertama taa'ruf week/.....hhehehehe

No comments: