hhmmm..xjadi la plak...

hhmmm..setelah seminggu ak bertungkus lumus mengisi borang perguruan yang disediakan oleh MOHE.gov...n dah siap print da pun..ak menerima panggilan dari umi...dari perbualan..umi menyuruh ak untuk membatalkan permohonan tue..fuh!..nasib baik la xhntr kat Government ag..umi menyuruh ak mengambil TESL pada asalnya..tp ole sebab keptsn muet ak xmemenuhi kelayakan untuk mengambilnya..pda mulanya ak nak amik la guidance..tp umi ak memujuk supaya menarik balik keputusan ku kerana memikirkan masa depan ku kelak..hhmm..ahernya umi ak suh amik core course IRK balik..so ak sekarang nie tgah naik using nak amik core course ap koz selama nie kat benak pkran ak juz ad edu je la..tp ini bukan bermakna ak amik IRK atasa saranan mak ayah..tp setelah ak pk2 n ak relate kan ngan ap yang berlaku dalam sepanjang kehidupan ak..rupa2nya Allah merancang sesuatu dalam kehidupan ku...

so in da end of word..ak xjadi amik edu....melayang je wit RM15.60 nak bli nO BSn..haha..xpe2x ad hikmah disebalik kejadian....



sekian...
wasallam..

No comments: