edu ke ???

sekarang nie musim ak ngah berpk..nak amk edu ke irk courses....
bukan pe...ak nie bukan la terer sangat bahasa arab..plus ak bukan kaki menghafal....hhhmmm....kelemahan dalam bahasa arab ak hanya dapat atasi sedikit sebanyak since ak belajar daam ilmu wahyu nie....sedangkan asyik mendengar tiap2x hari menjadikan otak ak sentiasa berputar benda yang sama acap kali....


namun begitu..pabila ak rujuki orang tuaku..ternyata mereka lebig prefer kalu ak memilih ke jalan untuk menjadi cikgu...
bak kata umiku...perempuan lagi prefer kalu jadi cikgu.lagi banyak masa terluang untuk keluarga....ah!!! ak dah dapat agak da makna umi ak tue..huhu...

abah ak plak..."sekarang ni KPLI dah jadi limited edition..so kna kejar peluang sementara ad"...

hhhmmmm...
ntahla..ak pun dalam pertengahan da sekarang nie..tp dalam lubuk hati kecilku ak mengiyakan kata mereka...bersesuaian ngan ad pada otak ak skrg nie..

uia juz ofer 2 tesl n counseling..so ak rasa ak counseling kOt..tp abah ak nak kan ak amik tesl...hhmmm...mana2 je la...ap yang dapat..itu yang ak ikot...

walaupun kebyakkan kengkwn ak mengatakan i juz waste da tym..but i dun think so..

ak tau la kan diri ak...so ak hanya mampu tersenyum kepada kepadsa mereka....

semOga Allah memberikan hidayah n petunjuk kepada ak agar ak senantiasa berada di bawah rahmatNya..amin....

so i juz stand to my decision...changing to edu..!!!! huhuhuh


sekian

No comments: