Kakakku masuk USIM…..

Minggu nie hari rabu malam….24hb..family aq sampai kat bumi nilai nie dari kepulauan borneo sana…

Merentasi laut cina selatan dengan menaiki pesawat Air Asia pada pukul 830 malam…tapi delay..almaklumlah..adatla tu Air Asia…family aq terpaksa naik malam koz abah gue keje pada waktu siangnya….

Hhhmmm..berbalik semula cerita kakakku gue @ nama sbnanya Syaimaa’ binti Othman..dia masuk USIM melalui keputusan STPM yang melayakkan dia untuk memilih bidang dakwah dan pengurusan sebagai bidang pengajiannya…..

Akak aq daftar hari jumaat…then masa b4 tu kami sekeluarga pgi jalan kat sekitar nilai nie…pada mulanya abah aq nak pgi jalan kat area KL..tp aq xbagi…bukan ap..sekarang kan penyakit menular sana-sini…sapa nak ahli keluarga kita ditimpa malang kan…

Aq bwk dorang makn pun kat area kmpus aq je..kos aq pun xtau nak serve dorng kat aner ag..

Malam itu …b4 pndftran…anak saudara abahku merangkap sepupuku jumpa ngan the rest of my family…aq xjoin coz aq still stay kat hostel..walaupun otel tmpat dorang menginap kat blkng aq ie je..Hotel Seri Nilai…..
Hati jumaat tu..pagi2 lagi aq dah smpai kat hotel..smmgnya aq xde kelas since khamis petang..so nie kira advantage bagi aq r..uhuuh~..pak muda datang amik kami ngan keta sport Honda kesygn dia tue…hehee..pglah ke nilai 3..kos hostel area sana…aq nie terpaksa jadi penunjuk jalan xbertauliah jap ngan family….xpe…small matter…smpai sana ….dah settlekan sume…tgok bilik..angkat barang…beli barang sume…singgah makan tgah hari kat restoren As-Salam….then singgah jap kat asrama lelaki USIM…eh..jgn pk bkan2…aq n family pg mlawat anak sepupu abah aq yang kebtulan mendaftar hari yang sama…

Hujan mula turun….
Hntar akak ku….n next station…antar aku…then pak muda bawak family aq jalan kat KL kos dorang pun dah check out dari otel….tym maghrib tu baru aq trima sms dari abah ku..yang dorang otw nak g umah abang amin…kat SMAP kajang….
Pagi tue aq xdpt anta abah ku kerna flight abah aku kol 7 pagi…so…cmtue jela…kbtulan pagi tue..aq kna hadiri motivational Talk plak…
Abahku plak xberhenti kat sna plak..kerna esoknya abah n umi nak pgi lawat adik aq yang sorang ag….kat Sekolah Sains Miri….hhhmmm..xilang ag pnat dorang tu..tp nak wat cmner…tanggungjawab…kita sebagai anak juz hanya boleh berdoa n berbakti for them….ok?!

No comments: