hari pertama......

Hari nie aq berdaftar kembali sebagai pelajar matrikulasi UIAM…aaarrrrgggghhhhh!!!!!! Lega rasanya dah hbis keje kat pj…walaupun pnat tapi best..memang xrugi la aq ikut..huuhuuh..aq menerima kedatangan junior baru dengan hati yang kurag terbuka..hahhah..xtau mengapa …mungkin aq ad reason yang tersendiri …ntahla…aq jnis owg yang cepat rimas ckit..2yang aq jarang ckp nga owg yang aq bru knal…so I dun no…huhu..k la..tutup kes…aq nak citer pasal new sem ni plak…new sem nie..banyak yang aq debarkan…coNtohnya bagaimana core course t,,,susah ke nak blaja….dahla bahasa arab sume…n aq nie agak kong ckit bahasa arab nie..almaklumla kurang daya minat ckit..hehe…tentang ura2 yang wajib pkai tudung labuh…..ha….benda nie aq dah siap awal2 da..aq angkut sume tudung labuh aq tym kat skol lu….recycle la…bwat aper nak bli baru kan….hahaha…insya Allah..aq prepare untuk itu….
Aq tiba dari umah su pagi isnin….aq stay umah sue since hari jumat ag…so aq dating nagan dia…walau sbnarnaya committee dberi cuti sampai 3hb nie…tp aq xsanggup la nak stay kat umah owg lama2..segan seh….dahla xbwat keje..makan tdo je..anak dara ap la aq nie..sampai je kat nilai..ltak barang kat bilik lama tu….trus g register….tgok jadual n wat benda yang berkait..hehe..so the rest aq juz rehat je….esok nak bermula hari baru..so kna bersiap sdia la….
Hari pertama..kelas kol 2.00 ptg..semanagt rasnya nak g kelas…stgah jam ag nak ke klas..nak muncul kat kelas..nma pn bdak skema..sama ngan title tym kat skol lu…kelas pertama..kelas BMW..bukan kete tau…tapi Basic Research n Method Writing..ha…..diajar plak oleh Ustaz MaMAd Yaidi….aq dengar penerngan dia tu.,..xtau nak kata ap…katanya senang je BMW nie..mungkn aq sorang je kot yang rasa susah…besa la,.kalu x ..bukan nama shazeaa namanya…I jam berlalu ngan sesi ta’aruf n pengenalan subjek n buku….selesai kelas pertama…kini muncul plak kelas kedua..Aqidah…yang diajar oleh Ustaz HAsanul Basyari…owg klate..uh~bunyinya mcm kawan bapak aq plak....tapi mungkin aq salah owg kot.huh~xpe..kalu knal jumpa la tu nanti …kan?..sama gak ngan kelas pertama tadi…..pot..pet benda yang sama… kelas hbis…aq melangkah kuar ngan hati yag relax haha….pastu aq g merewang kat tmpat bese…CC hahaha…dah kat tmpat aq xd wireless…g la CC kan…hha~ untung pakcik tu…asyik muka aq je yang muncul kat kdai dia…ntah2 dia ckap….xde owg lwn ag ke yang nak datang kdai aq nih…kehkehkeh….
So hari nie 2hb nie..berlalu ngan sendiri seperti yang tercatat di suratan takdir Illahi..so esok aq akan menempuh hari2 yang baru n hal2 yang baru..huhu~ diharap penantian bukanlah satu penyiksaan…kahkahakahakha..semoga Allah menolong hambanya yang daif nie dalan menempuhi hari2 yang mendatng…..:)

No comments: